Moderne trouwringen

 

Tegenwoordig zijn er een plethora aan trouwringen verkrijgbaar. Toch is de ene ring de andere niet. Elke ring heeft zijn eigen stijl en type, net zoals kleding dit heeft. Zo zijn er ook trends en “mode” op het gebied van trouwringen. Alhoewel de tijdloze trouwringen zeer populair zijn komen de moderne trouwringen steeds vaker voor.

De term ‘moderne trouwringen’ is eigenlijk een overkoepelende term voor veel verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen uitstraling en karakters, doch wijken ze allemaal af van het traditionele idee van de trouwring. Wij hebben de veelvoorkomende stijlen opgesomd.

Dubbel Materiaal Trouwringen

Eén van de trends in moderne trouwringen, zijn ringen die gemaakt zijn van verschillende materialen. Vaak gaat het om trouwringen met 2 verschillende edelmetalen zoals goud en witgoud. Dit is een trend die vroeger al voorkwam, maar op dit moment weer helemaal opleeft. Deze ringen kunnen worden voorzien van meerdere kleinere stenen tussen de verschillende materialen en hebben vaak een relatief grote steen als aandachtspunt.

Strakke Trouwringen met wat extra’s

Een relatief nieuwe trend die steeds populairder wordt, is het dragen van een strakke moderne trouwring die bij beide partners gelijk is. De dame draagt vervolgens naast deze strakke ring ook nog een ring gezet met een steen. De strakke ring wordt meestal niet voorzien van een steen en bestaat puur uit een edelmetaal.

Alhoewel deze ringen strak moeten zijn, betekent dit geenszins dat deze ringen geen karakter mogen hebben. Strakke moderne trouwringen staan juist bekend om hun eigenzinnige uiterlijk.

Robuuste Trouwringen

Tegenwoordig kom je de term steeds vaker tegen: ‘robuust’. Deze trend die afkomstig is uit de lifestyle is ook terug te vinden in moderne trouwringen. Deze ringen leggen naast elegantie ook de focus op hun stoerheid en eigenzinnige karakter. Veel robuuste moderne trouwringen leggen niet de nadruk op duidelijke details zoals grote stenen maar juist op kleine details zoals een oneffen oppervlakte.

Robuuste trouwringen zijn zowel te vinden met als zonder steen, en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Elk heeft zijn eigen speciale twist maar de meesten zijn geschikt voor iedereen die simpelweg een normale ring wil, die toch op zijn eigen manier speciaal is.